sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Namaste!





Terveiset Nepalista Kathmandun liepeiltä! Seuraavat vähän päälle kaksi kuukautta tulen viettämään Shree Udayakharka (mitenköhän tämä lausutaan) Secondary Schoolissa jossa tehtävänäni on englannin kielen opetus ja "muuta sellaista". Mutta koska nepalilaisista ei koskaan tiedä, todellinen toimenkuvani voi vielä yllättää. Tulen asumaan koulun rehtoripariskunnan luona. Majoitus tulee olemaan varsin yksinertainen eli positiivisesti ajateltuna autenttisen nepalilainen. Tällä hetkellä olen läheisessä lastenkodissa, joka on pitkään tehnyt yhteistyötä suomalaisten vapaaehtoisten kanssa, ja jonne tulin aluksi muutamaksi päiväksi totuttelemaan nepalilaiseen elämänmenoon. Tällainen pehmeä lasku onkin varmasti ollut hyvä, sillä sijoituskohteeseeni sisältyy ylimääräinen jännitysmomentti: koulussa tai perheessä ei ole aikaisemmin ollut vapaaehtoisia. Tästä oon todella innoissani! Kulttuurishokki voi olla suurempi, mutta mielestäni se, että vapaaehtoiselle ei ole valmiiksi tallattua polkua tuo vain kokemukseen hyvällä tavalla haastetta. Tänään illalla pääsen siis muuttamaan lopulliseen kohteeseeni, joka on lastenkodista vielä kymmenisen kilometriä  landelle. Kerron paikasta tarkemmin ensikerralla kun olen tutustunut siihen paikan päällä!

Ensivaikutelmani Nepalista on positiivinen. Vaikka maa on köyhä, kaoottinen ja epätasa-arvoinenkin, on eka sana mikä tästä paikasta tulee mieleen "sympaattinen". Kovin syväluotaavaa analyysia en tietty pysty vielä antamaan, mutta leppoisa elämänmeno, kaunis vihreä ympäristö, hyvä ruoka, ja ennen kaikkea mukavat ihmiset ovat jo nyt saanet mut ihastumaan tähän paikkaan täysin. 

Blogista sen verran, että päivittelisin tänne enemmän kuin mielelläni usein, mutta valitettavasti wifi-yhteys on sen verran harvinaista herkkua että en pysty etukäteen sanomaan milloin pystyn taas postailemaan. (Toisaalta tällainen netitön elämä on aika jees, kannattaa kokeilla.) Joka tapauksessa kirjoittelen aina kun nettiin pääsen, joten kuulemisiin! 
Loppuun vielä muutama kännykkäräpsy ja fun fact elikkä kamilla tarkoittaa nepaliksi muurahaista... Voitte arvata että tämä on herättänyt hilpeyttä lastenkodin asukeissa. :D 

// Greetings from Nepal! I'm spending here the next 12 weeks volunteering at the local secondary school. I'm supposed to teach English and help out at other tasks(whatever they may be). I'll live in the principal's nepalese-style and very modest house. Nepal is a South-Asian country located between India and China. It is a devenloping country, one of the poorest in the world. The standard of living is here a whole another story compared to what I'm used to in western countries. However, I still like it here a lot. The nature is beautiful, life here is easy-going and there's no stress and people are so sweet and friendly. Tomorrow I'll go to my school for the first time! I'll keep you updated the best I can, but Wi-Fi is a rare luxury in here..  




Kuvassa paikallista peruskauraa eli momoja elikkä paistettuja taikina-kasvisnyyttejä ja täkäläisille eksoottista sapuskaa eli paahtista. 

Näkymä meitsin ikkunasta! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi :)